Kaffemaskin test
Smartson gjorde ett stort test av kaffemaskiner. Testet innehöll 8 stycken helautomatiska kandidater och det korades en vinnare bland dessa. Vinnaren blev Melitta Caffeo CI och får ses som en riktigt proffsmaskin, då den kostar en slant.
Jag själv skulle inte ha råd att införskaffa en sådan kaffemaskin, men andra har kanske det om man prioriterar gott kaffe.
Testet i helhet är faktiskt inriktat nästan enbart dyra kaffemaskiner, vilket att testet enbart är intressant för en viss målgrupp. Men sammanfattningsvis blir man ju sugen på en espresso till eftermiddagsbrödet när man läser om dessa fina espressomaskiner :)

Läs hela testet om kaffemaskiner här


 
 
Har du alltid önskat att du haft råd med en sån där espressomaskin som finns på caféer, barer eller restauranger, men alltid fått backa tillbaka i tankarna då priserna är helt otroligt höga. Det är faktiskt så, ska man ha industrialiserade köksmaskiner så kostar det en slant.  Nu kan du få ut liknande kaffe som dessa proffsmaskiner brygger för bara en bråkdel av vad proffsmaskinerna kostar till ditt egna hem. Espressomaskinens tillverkare heter Rancilio silvia och man har verkligen satsat på att hålla den absolut högsta kvalitet för denna kaffemaskin, så att det bästa kaffet skall kunna bryggas, precis som proffsmaskinerna gör. Espressomaskinen är halvautomatiskt och väger 14 kg! 

Jämför priser på denna espressomaskin Rancilio Silvia