Kaffemaskin test
Smartson gjorde ett stort test av kaffemaskiner. Testet innehöll 8 stycken helautomatiska kandidater och det korades en vinnare bland dessa. Vinnaren blev Melitta Caffeo CI och får ses som en riktigt proffsmaskin, då den kostar en slant.
Jag själv skulle inte ha råd att införskaffa en sådan kaffemaskin, men andra har kanske det om man prioriterar gott kaffe.
Testet i helhet är faktiskt inriktat nästan enbart dyra kaffemaskiner, vilket att testet enbart är intressant för en viss målgrupp. Men sammanfattningsvis blir man ju sugen på en espresso till eftermiddagsbrödet när man läser om dessa fina espressomaskiner :)

Läs hela testet om kaffemaskiner här


 
Har du alltid önskat att du haft råd med en sån där espressomaskin som finns på caféer, barer eller restauranger, men alltid fått backa tillbaka i tankarna då priserna är helt otroligt höga. Det är faktiskt så, ska man ha industrialiserade köksmaskiner så kostar det en slant.  Nu kan du få ut liknande kaffe som dessa proffsmaskiner brygger för bara en bråkdel av vad proffsmaskinerna kostar till ditt egna hem. Espressomaskinens tillverkare heter Rancilio silvia och man har verkligen satsat på att hålla den absolut högsta kvalitet för denna kaffemaskin, så att det bästa kaffet skall kunna bryggas, precis som proffsmaskinerna gör. Espressomaskinen är halvautomatiskt och väger 14 kg! 

Jämför priser på denna espressomaskin Rancilio Silvia
 
Nespresso Pixie D60 fick pris som den bästa espressomaskinen i ett test av Smartson 2012.
Den är extremt enkel att använda och rengöra. Slutresultatet är väldigt imponerande för en maskin som inte är speciellt dyr. Man får ett perfekt kaffe med slät crema som bevarar aromerna i koppen. 

Tack vare att den är så pass slimmad passar den verkligen in i varje litet hörn i köket eller vardagsrummet. 
När vattnet är tomt indikerar maskinen själv att en påfyllning behöver att göras.  Droppbrickan kan tyvärr inte justeras på höjden, men jag tycker inte det har så stor betydelse då kaffet rinner rakt ned i en liten kopp i alla fall. Den helautomatiska espressomaskinen sköter sig helt själv beroende på vilken typ av kapsel du sätter in i maskinen, vilket i min mening är väldigt skönt att slippa hålla koll på vattenmängd osv.  
Kapslarna går lätt att få tag på din vanliga stormarknad.

Priset för Pixie D60 idag ligger på ca 799 kr, slå till!  Jämför priser här innan köp


 
Picture
Delonghi EC 310 V kan tyckas vara en rätt dyr investering om man ser till en vanlig espressomaskin, ca pris 1800 kr. Men man får faktiskt väldigt mycket kaffemaskin för pengarna. Med 15 bars pumptryck och 1050 W effekt får du ett riktigt gott färskmalet kaffe. Du kan även använda Easy Serving Espresso (E.S.E-kapslar) för att slippa mäta upp ditt kaffe varje gång. 
Styrkan hos denna espressomaskin ligger i designen, som är inspirerad av 50-talets Italien och ska kunna passa in i vilket kök som helst. 

Fyll på vattentanken på 1,4 L och välj mellan en frisk espresso eller en välskummad cappuccino som framställs med hjälp av mjölkskummaren och håll din kopp varm med den inbyggda koppvärmaren.

Espressomaskinen är också väldigt enkel att hålla ren, då det finns en mängd olika delar som är löstagbara.

Du köper denna espressomaskin här


 
Picture
Om du är ute efter en riktigt billig espressomaskin kan jag rekommendera denna variant från Philips HD7810. En mängd olika butiker har nämligen sänkt priset på den här kaffemaskinen. Med en enkel knapptryckning får du ett perfekt kaffe från dina SENSEO kapslar. Du kan välja att göra en eller två espresso koppar vilket är smidigt om man har flera som vill ha espresso samtidigt. Vattenbehållare på 1,6 liter, automatisk rengöring och hetvattenfunktion är några av finesserna hos denna espressomaskin.

Köp kaffemaskinen Philips HD7810 här 
Nespresso U D50 Aerocci är en helautomatisk kapsel kaffemaskin som ger dig ett optimalt kaffe varje gång. Espressomaskinen ger dig också skummad mjölk, varm eller kall.